Privacy- en Cookiebeleid 

Laatste update: May 25, 2018

I. Privacybeleid

II. Cookiebeleid

I. Privacybeleid

Hartelijk dank voor je vertrouwen in New Balance. Wij doen er alles aan om jouw privacy te beschermen en nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot de veiligheid en beveiliging van de persoonsgegevens van onze klanten zeer serieus. In dit Privacybeleid wordt beschreven welke persoonsgegevens we over je verzamelen, hoe en waarom we deze verzamelen en gebruiken, wie er toegang toe heeft en wat je privacyrechten zijn. Neem deze beleidspunten aandachtig door. 

Dit Privacybeleid wordt in een gelaagd formaat aangeboden, zodat je kunt doorklikken naar de specifieke hoofdstukken die hieronder worden genoemd: 

1. Wanneer is dit Privacybeleid op mij van toepassing? 

2. Wie is verantwoordelijk voor mijn persoonsgegevens? 

3. Welke persoonsgegevens verzamelt New Balance over mij en hoe? 

4. Voor welke doeleinden gebruikt New Balance mijn persoonsgegevens? 

5. Wat is de juridische grondslag voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door New Balance? 

6. Met wie deelt New Balance mijn persoonsgegevens? 

7. Hoe worden mijn persoonsgegevens beveiligd? 

8. Internationale overdracht van persoonsgegevens 

9. Wat is het beleid van New Balance met betrekking tot de privacy van kinderen? 

10. Welke invloed hebben links die New Balance biedt naar andere sites of apps op mij? 

11. Hoe lang bewaart New Balance mijn persoonsgegevens? 

12. Wat zijn mijn privacyrechten? 

13. Hoe kan ik me aan- of afmelden voor marketinge-mails van New Balance? 

14. Hoe kan ik de gegevens in ‘Mijn account’ openen, bijwerken of verwijderen? 

15. Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid? 

16. Wijzigingen in dit Privacybeleid en jullie plicht om mij op de hoogte te stellen van wijzigingen 

Houd er rekening mee dat je het recht hebt om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door ons. Wij verwerken deze gegevens voor onze legitieme zakelijke doeleinden of voor direct-marketingdoeleinden (met inbegrip van eventuele gerelateerde profilering die we doen om ervoor te zorgen dat onze marketing relevant is voor de belangen van onze klanten). Zie hoofdstuk 12 ‘Wat zijn mijn privacyrechten’ voor meer informatie over je recht om bezwaar te maken en hoe je dit recht kunt uitoefenen.

1. Wanneer is dit Privacybeleid op mij van toepassing?

Dit Privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die worden verzameld door New Balance Athletic Shoes (U.K.) Limited en haar dochterondernemingen, hetzij in New Balance stores of via de volgende diensten: 

  • www.newbalance.co.uk, en alle andere websites die wordt beheerd door of namens New Balance Athletics Shoes (U.K.) Limited, inclusief maar niet beperkt tot de volgende (de 'Website'): 
  • www.newbalance.de 
  • www.newbalance.es 
  • www.newbalance.pt 
  • www.newbalance.ie 
  • www.newbalance.se 
  • www.newbalance.lv 
  • si.newbalance.eu 
  • www.newbalance.fr 
  • www.newbalance.it 
  • www.newbalance.be 
  • dk.newbalance.eu 
  • fi.newbalance.eu 
  • www.newbalance.lu 
  • ee.newbalance.eu 
  • lt.newbalance.eu 
  • nl.newbalance.eu 
  • at.newbalance.eu 
  • www.newbalance.com.gr 
  • www.newbalance.co.hu 
  • cz.newbalance.eu 
  • www.nbblackoutsquad.com; 
  • alle diensten die New Balance via de Website ter beschikking stelt; en 
  • de Stride I.D. Experience die door New Balance in geselecteerde stores beschikbaar wordt gesteld. 

In het kader van dit Privacybeleid worden de hierboven vermelde diensten (inclusief de exploitatie van New Balance stores) gezamenlijk aangeduid als de ‘Service’. 

Dit Privacyb

2. Wie is verantwoordelijk voor mijn persoonsgegevens? 

New Balance Athletic Shoes (U.K.) Limited (een vennootschap geregistreerd in Engeland en Wales, ingeschreven in het vennootschapsregister onder nummer 01616165, statutair gevestigd op het adres Appleton House, 430 Birchwood Boulevard, Birchwood, Warrington, Cheshire WA3 7WD VK) en New Balance Athletics, Inc. (een vennootschap geregistreerd in Massachusetts, VS en gevestigd op het adres 100 Guest Street, Boston, MA 02135 VS) zijn de gezamenlijke ‘gegevensbeheerders’ van de persoonsgegevens die over jou worden verzameld wanneer je gebruik maakt van de Service (in dit Privacybeleid aangeduid als ‘New Balance’, ‘wij’, ‘ons’ of ‘onze’). Dit betekent dat wij de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld in verband met de Service controleren en bepalen hoe en waarom dergelijke persoonsgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de toepasselijke wetgeving op het gebied van gegevensbescherming. Aangezien New Balance Athletics, Inc. een Amerikaans bedrijf is, vereist de wetgeving inzake gegevensbescherming in de Europese Unie ("EU") (bekend als de General Data Protection Regulation of "GDPR") dat het een vertegenwoordiger aanwijst die in de EU is gevestigd. Die vertegenwoordiger is New Balance Athletic Shoes (U.K.) Limited. Om contact op te nemen met New Balance Athletics Shoes (U.K.) Limited, zie sectie 15. Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid?

3. Welke persoonsgegevens verzamelt New Balance over mij en hoe?

Persoonsgegevens (of persoonlijke informatie) omvatten alle informatie waarmee jij persoonlijk wordt geïdentificeerd, zowel direct (zoals je naam) als indirect (bijvoorbeeld informatie over jouw gebruik van de Service). 

Informatie die jij aan ons verstrekt 

Wij verzamelen de volgende persoonsgegevens van je: 

  • Basisinformatie over je identiteit en contactgegevens: Wij verzamelen je naam, functie, post-/afleveradres, e-mailadres en telefoonnummer als je producten koopt op onze Website. We kunnen deze informatie ook geheel of gedeeltelijk verzamelen als je: 
  • je op onze Website aanmeldt voor ‘Mijn account’; 
  • de vragenlijst ‘Over mij’ invult om ons te vertellen over je winkelvoorkeuren, op basis waarvan we ook je geslacht, schoenmaat, schoenbreedte, kledingmaat, hobby's, winkelvoorkeuren, informatie over je wekelijkse workouts kunnen verzamelen en of je kinderen (jongens of meisjes) hebt; 
  • je aanmeldt om onze marketingberichten te ontvangen; 
  • deelneemt aan een van onze competities, wedstrijden, promoties, enquêtes of vragenlijsten, op basis waarvan we ook je gebruikersnaam op sociale media kunnen verzamelen; 
  • contact met ons opneemt of met ons correspondeert over de Service (of een onderdeel ervan); en/of 
  • deelneemt aan een New Balance hardloopclub. 
  • Betalingsgegevens: We verzamelen je betaalkaartgegevens en factuuradres wanneer je producten koopt via onze Website. We bewaren je betaalkaartgegevens niet langer dan nodig is om je bestelling te kunnen uitvoeren. Als je je echter registreert voor ‘Mijn account’, kun je ervoor kiezen je betaalkaartgegevens op te slaan in je account, zodat je de volgende keer dat je een aankoop doet niet opnieuw je volledige betaalkaartgegevens hoeft in te voeren. Zie hoofdstuk 7 ‘Hoe worden mijn persoonsgegevens beveiligd’ voor meer informatie over de manier waarop wij jouw betaalkaartgegevens beschermen; 
  • Transactiegegevens: We houden een overzicht bij van je bestelgeschiedenis, inclusief de aangeschafte producten en de datum, tijd en waarde van elke transactie, en je factuur- en verzendadres; 
  • Aanmelden bij je account: Als je je registreert voor ‘Mijn account’, registreren wij je gebruikersnaam voor het inloggen op je account en je e-mailadres voor het geval we je daar in de toekomst aan moeten helpen herinneren; 

Correspondentie en feedback: We verzamelen alle aanvullende persoonsgegevens die je ons van tijd tot tijd verstrekt wanneer je een New Balance store bezoekt, als je een enquête of vragenlijst invult, een productbeoordeling instuurt, of contact met ons opneemt per e-mail, brief, telefoon of via onze Website. Als je telefonisch contact met ons opneemt, kunnen we ook het gesprek opnemen voor trainingsdoeleinden en verbetering van de Service, en aantekeningen maken met betrekking tot het gesprek; en 

  • Marketing- en communicatievoorkeuren: We verzamelen informatie over jouw voorkeuren wat betreft het ontvangen van onze marketingberichten en jouw voorkeuren voor communicatie. 

Informatie die je ons verstrekt als je deelneemt aan de Stride I.D. Experience 

De New Balance Stride I.D. Experience beschikt over scantechnologie van onze technologieprovider Volumental. Daarbij wordt gebruik gemaakt van infraroodbeelden om een driedimensionaal (3D) beeld van je voeten te creëren en worden belangrijke metingen verzameld, inclusief je geslacht en lengte, en de breedte, booghoogte, impact, flexibiliteit en maat van je voeten. De scantechnologie wordt ook gebruikt om een schoenprofiel te creëren, inclusief de maat en breedte van je voet, op basis waarvan een 3D-beeld in mesh van je voeten wordt gegenereerd. 

De scantechnologie kan ook worden gecombineerd met technologie voor het analyseren van je tred, waarbij tijdens het hardlopen een video-analyse van je voeten wordt gemaakt om je tred te meten. 

We verzamelen ook informatie over het model schoen dat je in de store past en als je een aankoop doet. 

Al deze informatie helpt ons jou een betere - op jouw behoeften afgestemde - aanbeveling te kunnen geven wat betreft pasvorm, en helpt ons ook voor sporters de perfecte schoenen te vinden die hun prestaties optimaliseren. 

Wanneer je ervoor kiest om een kopie van je 3D-voetscan te ontvangen (en eventueel afbeeldingen uit de video-analyse van je tred) verzamelen we ook je naam, e-mailadres, telefoonnummer en leeftijdscategorie en bewaren we deze informatie bij je Stride I.D. en de meetgegevens van je tred. Als je ervoor kiest om geen kopie te ontvangen van je 3D-voetscan of afbeeldingen uit de video-analyse van je tred, verwijderen we deze video en behouden we alleen de resulterende anonieme meetgegevens. We bewaren deze informatie om een beter inzicht te krijgen in de pasvorm van onze producten en hoe we die kunnen verbeteren. 

We delen de meetgegevens (maar nooit je contactgegevens) met Volumental, die deze informatie gebruikt om hun scantechnologie te verbeteren. Volumental behoudt ook de ruwe infraroodbeelden van je scan en het resulterende 3D-beeld in mesh. Dit doen zij om de technologie voor het scannen van de voet te verbeteren, en klanten de best passende oplossingen te kunnen bieden. Contactgegevens (zoals je naam of e-mailadres) worden nooit gedeeld met Volumental. Als je na het maken van je scan bezwaar maakt tegen de in deze hoofdstuk beschreven verwerking, zullen we je scan en eventuele meetgegevens verwijderen en Volumental instrueren hetzelfde te doen. 

Informatie die we verzamelen uit andere bronnen 

Ook uit andere bronnen verkrijgen wij informatie over jou: 

  • CCTV: Wanneer je een New Balance store bezoekt, kunnen we jouw afbeelding verzamelen via het door ons gebruikte CCTV-systeem. 
  • Cookies en soortgelijke technologieën: Wanneer je onze Website bezoekt, maken we gebruik van cookies en soortgelijke technologieën, zoals webbakens en pixeltags, om automatisch informatie te verzamelen over: 
  • jouw surfactiviteiten en gebruik van de Service; en 
  • het apparaat dat je hebt gebruikt om toegang te krijgen tot onze Website (inclusief het merk, model en besturingssysteem, IP-adres (internet protocol) (op basis waarvan we je geografische locatie kunnen afleiden), browsertype en identificatie van mobiele apparaten). 

Externe bedrijven die cookies op onze Website plaatsen worden ook betrokken bij het verzamelen van dezelfde of soortgelijke informatie en delen deze informatie met New Balance. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer details. 

Sociale media: Als je New Balance of New Balance-gerelateerde informatie vermeldt in een bericht op een sociaal-mediaplatform, zoals Facebook, Instagram of YouTube, kunnen we openbaar beschikbare informatie over jouw bericht verzamelen, zoals je naam, je gebruikersnaam op sociale media, je locatie, de datum en tijd van je bericht, de inhoud van je bericht en alle afbeeldingen en/of video's die bij je bericht worden weergegeven. Wij verzamelen uitsluitend de gegevens waarvoor de provider van de sociale media ons uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven als gevolg van jouw privacy-instellingen op de betreffende sociale-mediaplatforms. Wij hebben geen controle over het privacybeleid van de sociale mediaplatforms; raadpleeg daarom hun privacyverklaring voor informatie over de wijze waarop zij jouw persoonsgegevens gebruiken, met wie deze worden gedeeld en hoe je je privacy-instellingen op die platforms kunt beheren. 

Fit Finder: Als je op de Website onze functie ‘Fit Finder’ gebruikt, verzamelen we je lengte, gewicht, lichaamsvorm, kledingmaat, maatvoorkeuren en leeftijd om een maat te kunnen aanbevelen die jou past op basis van maten die door andere op jou lijkende mensen zijn gekocht. De informatie die je via deze functie verstrekt blijft anoniem en is niet herleidbaar naar jou of je account. 

Met uitzondering van informatie die we verzamelen via het CCTV-systeem in New Balance stores, die we te allen tijde gescheiden houden, kunnen we de van jou verzamelde persoonsgegevens combineren met gegevens uit de andere hierboven genoemde bronnen. We doen dit om de informatie die we over je hebben up-to-date te houden en om een duidelijker beeld te vormen van ons klantenbestand. Hierdoor krijgen wij meer inzicht in de producten waarin je mogelijk geïnteresseerd bent, en kunnen we onze Service in de toekomst verbeteren.

4. Voor welke doeleinden gebruikt New Balance mijn persoonsgegevens?

We gebruiken de persoonsgegevens die je ons verstrekt of die we over je verzamelen via je gebruik van de Service voor de volgende doeleinden: 

Om je bestellingen en retourzendingen te verwerken 

We hebben je persoonsgegevens nodig om jouw bestellingen en retourzendingen te kunnen verwerken in overeenstemming met onze Algemene Voorwaarden. Dit betekent onder andere dat we contact met je opnemen om te bevestigen dat je een bestelling hebt geplaatst, betalingen en kosten te regelen, en geld te innen dat je aan ons verschuldigd bent. Hiervoor moeten wij je identiteit en contactgegevens, betalingsgegevens en transactiegegevens kunnen verwerken. 

Voor de registratie en het beheer van ‘Mijn account’ 

Als je een account wilt aanmaken via de service ‘Mijn account’, moeten we je identiteit en contactgegevens verwerken. Voor je account moet je ook inloggegevens opgeven. Zodra je account is aangemaakt, gebruiken we deze informatie om jou te identificeren als nieuwe of terugkerende klant en om vervolgens je account te beheren. Dit betekent onder andere dat we je inloggegevens (gebruikersnaam en e-mailadres) bijhouden voor het geval we je daar in de toekomst aan moet herinneren. 

Om je de diensten te kunnen leveren die worden aangeboden via onze Website 

Om via onze Website bepaalde diensten te kunnen aanbieden, moeten we je persoonsgegevens verwerken. New Balance gebruikt je persoonsgegevens bijvoorbeeld om je de volgende diensten te kunnen leveren die worden aangeboden via onze Website: 

  • Functie ‘Een store zoeken’: door je postcode of woonplaats in te voeren, kunnen we je helpen een New Balance store te vinden; 
  • Voorraad: we gebruiken je locatiegegevens om een store bij jou in de buurt aan te bevelen die de door jou gewenste producten op voorraad heeft; 
  • ‘Help’ of ‘Live Chat’: medewerkers van de klantenservice van New Balance kunnen in real-time met je communiceren en je helpen met vragen die je hebt wanneer je op de Website bent; 
  • Indienen van ideeën: om een uitvinding of idee ter beoordeling in te dienen bij New Balance, verzoeken wij je een formulier voor het indienen daarvan in te vullen met je naam, bedrijf, adres, telefoonnummer en e-mailadres, zodat we indien nodig hierover contact met je kunnen opnemen; 
  • Sollicitaties: als je via onze Website solliciteert naar een baan, word je naar de site van onze externe provider Workday geleid en word je gevraagd een e-mailadres op te geven om een Workday-account aan te maken; 
  • Functie ‘Fit Finder’: we verzamelen maatgegevens en andere persoonsgegevens op basis waarvan wij voor een bepaald product een maat kunnen aanbevelen; en/of 
  • Nieuwsbrief: om je aan te melden voor onze nieuwsbrief hebben we je e-mailadres nodig om je de nieuwsbrieven te kunnen sturen. 

Voor het onderhouden van je relatie met ons 

We gebruiken je persoons- en contactgegevens om onze relatie met je te onderhouden met betrekking tot de Service, inclusief mededelingen over wijzigingen in de voorwaarden van contracten tussen ons of gerelateerde informatie (zoals wijzigingen in dit Privacybeleid). 

Voor het aanbieden van de Stride I.D. Experience 

Als je deelneemt aan de Stride I.D. Experience en je toestemming hebt gegeven om dit te doen, gebruiken we de informatie die van je is verzameld om: 

  • je via je New Balance account een kopie te sturen van de 3D-scan van je voeten of je daar toegang toe te geven en (indien van toepassing) afbeeldingen uit de video-analyse van je tred tijdens het hardlopen; 
  • analyses en advies te geven over de producten die het meest geschikt zijn voor jouw behoeften; 
  • je te bellen om feedback te krijgen over jouw Stride I.D. Experience en te ontdekken hoe onze producten presteren; 
  • telefonisch of per e-mail contact met je op te nemen over andere producten, diensten en aanbiedingen van New Balance, in geval je hebt ingestemd met het ontvangen van deze marketingberichten van ons; en 
  • een analyse uit te voeren van de ontvangen informatie (op een samengevoegde, anonieme basis) om verbeteringen te kunnen aanbrengen in de Stride I.D. Experience. 

Ga voor meer informatie over de Stride I.D. Experience, naar hoofdstuk 3 ‘Welke persoonsgegevens verzamelt New Balance over mij en hoe?’ 

Om New Balance stores te beveiligen 

Waar nodig maken wij in onze stores gebruik van CCTV voor de beveiliging en de veiligheid van bezoekers en personeel. In de gebieden waar CCTV wordt gebruikt, hangen duidelijk zichtbare borden. Wanneer je een van onze stores bezoekt, kunnen videobeelden van je worden verzameld. Bewakingsbeelden worden automatisch verwijderd volgens het bewaarbeleid dat van toepassing is op de regio waar de winkel zich bevindt.

Wij wijzen erop dat toegang tot CCTV-beelden beperkt is tot bevoegd personeel van New Balance. De beelden worden niet gedeeld met derden, behalve met rechtshandhavende organisaties in een beperkt aantal omstandigheden waarin wij wettelijk verplicht zijn dergelijke informatie te verstrekken voor de preventie en opsporing van misdaden. 

Om jou relevante marketing te kunnen leveren (dit omvat geautomatiseerde besluitvorming en profilering om jouw ervaring als klant te personaliseren en verbeteren) 

Onze marketingcommunicatie 

Als je hiervoor toestemming hebt gegeven, gebruiken we je persoonsgegevens, contactgegevens en voorkeuren om je via e-mail marketingberichten te sturen over onze producten en diensten, inclusief onze nieuwsbrieven en informatie over speciale aanbiedingen en promoties die naar onze mening voor jou interessant kunnen zijn. 

Je kunt je op elk gewenst moment afmelden voor onze marketingcommunicatie. Ga naar hoofdstuk 13 ‘Hoe kan ik me aan- of afmelden voor marketinge-mails van New Balance?’ voor informatie over hoe je dit kunt doen. 

Ons gebruik van geautomatiseerde besluitvorming en profilering 

We willen ervoor zorgen dat de marketingcommunicatie die we je sturen aansluit op jouw belangstelling. Daarom gebruiken we cookies en andere soortgelijke technologieën (als je deze hebt geaccepteerd) om je gebruik van onze Website, de Services die via deze Website worden aangeboden en jouw interactie met marketingcommunicatie die we je sturen te volgen en te analyseren, zodat wij een profiel kunnen samenstellen van jouw voorkeuren. We verzamelen bijvoorbeeld informatie over hoe je onze Website bezoekt, inclusief de webpagina's of producten die je hebt bekeken of in je winkelmandje hebt geplaatst, zodat wij inzicht krijgen in wat jij leuk vindt. 

Dit betekent dat je, als je akkoord bent gegaan met het ontvangen van marketingcommunicatie, eerder berichten, speciale aanbiedingen en promoties ontvangt waarvan wij denken dat je die leuk vindt en die - op basis van jouw eerdere activiteiten - zijn afgestemd op jouw voorkeuren. Dit betekent ook dat we niet dezelfde marketingcommunicatie naar al onze klanten sturen, waardoor jij mogelijk niet dezelfde aanbiedingen krijgt als andere klanten. 

Bovendien kunnen we de informatie die we verzamelen over je voorkeuren gebruiken om op onze Website en andere websites en apps content en aanbiedingen weer te geven die meer zijn afgestemd op jou en jouw belangstelling. 

Dit kan betekenen dat je op onze Website of andere websites en apps waartoe je toegang hebt, gerichte advertenties te zien krijgt of dat het aantal keren dat je een bepaalde advertentie ziet wordt beperkt. 

Raadpleeg ons Cookiebeleid voor meer informatie over ons gebruik van cookies en hoe je je cookievoorkeuren kunt beheren. 

Als je het niet eens bent met een geautomatiseerde beslissing die door onze technologie voor jou is genomen of als je bezwaar wilt maken tegen de profilering die wij gebruiken om jou persoonlijke marketingcommunicatie te sturen en gerichte reclame te leveren, kun je ons dat laten weten (zie hoofdstuk 15 ‘Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid?’). Als je bezwaar maakt, kunnen we je geen marketingcommunicatie op maat meer sturen, wat betekent dat de aanbiedingen die je van ons ontvangt mogelijk niet meer zo relevant voor jou zijn. 

We wijzen je erop dat de juridische grondslag waarop wij onze marketingcommunicatie afstemmen op jouw voorkeuren is dat het in ons legitieme belang is om dit te doen. Daarbij zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat jouw belangen en fundamentele rechten en vrijheden niet worden genegeerd door dit soort verwerking van gegevens. Ga naar hoofdstuk 5 ‘Wat is de juridische grondslag voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door New Balance?’ voor meer informatie over onze legitieme belangen. 

Om met je te communiceren op sociale media 

Als je informatie over New Balance of New Balance-gerelateerde informatie in een bericht op sociale media plaatst, kunnen we de openbaar beschikbare informatie die je plaatst gebruiken om met je over dat bericht te communiceren. We kunnen de gegevens ook samenvoegen met gegevens uit andere sociale media-berichten over New Balance (die zijn geanonimiseerd) om beter inzicht te krijgen in de aanwezigheid en marketingcampagnes van New Balance op sociale media en deze effectiever te kunnen beheren. 

Om competities en wedstrijden te organiseren 

Als je deelneemt aan een competitie, wedstrijd of enquête die we organiseren of uitvoeren, met inbegrip van competities of wedstrijden die we uitvoeren op sites van externe bedrijven, moeten we je identiteit, contactgegevens en andere persoonsgegevens die je op het moment van deelname verstrekt gebruiken, zodat we de competitie of wedstrijd kunnen organiseren. 

Om onze werkzaamheden en onze Website te beheren en te beschermen 

Wij verwerken je persoonsgegevens bij het beheer van onze werkzaamheden en Website. Dit omvat het oplossen van problemen, het analyseren van gegevens, testen, systeemonderhoud, ondersteuning, rapportage en hosting van gegevens. 

Om de analyse van gegevens te gebruiken voor het verbeteren van onze websitemarketing en de Services die worden aangeboden via onze Website 

Wij vertrouwen op het gebruik van persoonsgegevens om een duidelijker beeld te krijgen van onze klanten, als groep en als individu. Wij gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om jouw gebruik van onze Website, de Services die via deze Website worden aangeboden en jouw interactie met marketingcommunicatie die we je sturen vast te leggen en te analyseren. We kunnen deze gegevens ook voor analytische doeleinden anoniem samenvoegen met gegevens van andere klanten. 

Dit stelt ons in staat jou als klant beter van dienst te zijn, omdat de informatie die we verzamelen ons helpt bij het verbeteren van: 

  • onze Website en de ICT-systemen (inclusief beveiliging) die worden gebruikt om deze te bedienen; 
  • de selectie van onze producten en diensten die we via onze Website aanbieden; en 
  • de effectiviteit van onze op jou gerichte marketingcommunicatie. 

Wij maken gebruik van verschillende externe bedrijven voor de juiste werking van onze Website en om de dienstverlening aan onze klanten te optimaliseren. Zie hoofdstuk 6 ‘Met wie deelt New Balance mijn persoonlijke informatie?’ om meer te weten te komen over deze externe bedrijven. Zie ook ons Cookiebeleid voor meer informatie over het gebruik van cookies door ons en onze externe partners en hoe je jouw cookievoorkeuren kunt beheren. 

Om onze klantenservice te kunnen aanbieden en verbeteren 

We gebruiken je persoonsgegevens om onze klantenservice te kunnen bieden en verbeteren. We gebruiken bijvoorbeeld de persoonsgegevens die we over je hebben bij het beantwoorden van eventuele vragen of klachten die je hebt ingediend, of bij het afhandelen van geschillen die zich kunnen voordoen bij de Service die we je bieden. 

Om marktonderzoek te kunnen uitvoeren 

We kunnen je uitnodigen om mee te werken aan marktonderzoek, zoals enquêtes, het insturen van productbeoordelingen of vragenlijsten. Als je ingaat op onze uitnodiging, gebruiken we je feedback om de Service te verbeteren. Als je aangeeft dat je niet wilt worden benaderd voor marktonderzoek, of als je niet ingaat op onze uitnodiging, dan respecteren we deze keuze en zal dit geen invloed hebben op je mogelijkheden om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de Service. 

Om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen en om andere feitelijke of vermoedelijke overtredingen van de wet of misbruik van onze Service te kunnen detecteren, voorkomen en onderzoeken 

In bepaalde omstandigheden gebruiken we je persoonsgegevens alleen voor zover dit nodig is om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, waaronder het detecteren, voorkomen en onderzoeken van fraude of om jou in staat te stellen jouw rechten als consument te kunnen uitoefenen. Bovendien moeten we mogelijk je persoonsgegevens gebruiken om andere feitelijke of vermoedelijke overtredingen van de wet of misbruik van onze Service te kunnen detecteren, voorkomen en onderzoeken. 

5. Wat is de juridische grondslag voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door New Balance?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vereist dat we je persoonsgegevens alleen mogen verwerken als er een juridische grondslag is om dat te doen. Deze grondslagen zijn vastgelegd in de wetgeving inzake gegevensbescherming en wij vertrouwen op een aantal verschillende juridische grondslagen voor de verwerking die we uitvoeren. Het betreft de volgende: 

Toestemming, Artikel 6, lid 1a, AVG 

In bepaalde gevallen verwerken we je persoonsgegevens nadat jij ons toestemming hebt gegeven om dit te doen met het oog op: 

  • jou marketingcommunicatie te sturen; 
  • het uitvoeren van marktonderzoek; en 
  • het aanbieden van de Stride I.D. Experience en het adviseren van onze klanten betreffende de voor hen best passende schoen op basis van de Stride I.D. Experience. 

Noodzakelijk voor de uitvoering van een contract tussen ons, Artikel 6, lid 1a, AVG 

Voor de uitvoering van bepaalde contracten tussen ons moeten wij je identiteit en contactgegevens, betalingsgegevens, transactiegegevens en accountgegevens verwerken. Dit betreft onder andere de Algemene Voorwaarden met betrekking tot het gebruik van onze Website en de diensten die via deze Website worden aangeboden, de verkoop van onze producten en de organisatie van onze competities en wedstrijden. Wij vertrouwen met name op deze juridische grondslagen om je bestellingen, retourzendingen en betalingen te verwerken, om je te registreren voor ‘Mijn account’, om je account en je relatie met ons te beheren, om competities en wedstrijden te organiseren en om de klantenservice aan te bieden en te verbeteren. 

Noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, Artikel 6, lid 1a, AVG 

In bepaalde omstandigheden gebruiken we je persoonsgegevens alleen voor zover dit nodig is om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, waaronder het detecteren, voorkomen en onderzoeken van fraude of om jou in staat te stellen jouw rechten als consument te kunnen uitoefenen. 

Noodzakelijk voor de doeleinden van onze legitieme belangen, Artikel 6, lid 1a, AVG 

Soms moeten wij je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken in overeenstemming met dit Privacybeleid. Dit gebeurt voor de doeleinden van onze legitieme belangen als bedrijf, zoals: 

  • het aanbieden van producten en diensten aan onze klanten die zo nuttig en voordelig mogelijk zijn. Dit gebeurt onder andere door ons contact met klanten persoonlijk te maken en klanten te informeren over aanbiedingen waarvan wij denken dat ze daarin geïnteresseerd zijn; 
  • het ontwikkelen en verbeteren van onze Website om de klantervaring te verbeteren; 
  • het waarborgen van de veilige en effectieve uitvoering van de Service; 
  • het verbeteren van het inzicht in ons klantenbestand door met klanten te communiceren en de manier waarop klanten onze Services gebruiken en met ons communiceren te onderzoeken en analyseren, zodat wij deze Services, evenals onze productselectie, marketingactiviteiten en communicatie kunnen verbeteren (dit alles kan natuurlijk ook in jouw voordeel zijn); 
  • onze medewerkers trainen zodat we onze klanten een betere dienstverlening kunnen bieden; 
  • zorgen voor effectief operationeel beheer en intern beheer van ons bedrijf, inclusief het bijhouden van onze gegevens, updaten van de Website, bewaren van documenten, beveiligen van de ICT, naleven van de wettelijke richtlijnen en uitoefenen van of verdedigen tegen juridische claims; en 
  • zorgen voor een veiliger omgeving voor bezoekers en medewerkers van New Balance stores, en voor de beveiliging van onze eigendommen. 

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over onze overwegingen (zie hoofdstuk 15 ‘Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid?’).

6. Met wie deelt New Balance mijn persoonsgegevens?

Voor de doeleinden die in dit Privacybeleid worden beschreven, moeten we je persoonsgegevens mogelijk delen met de volgende derden: 

Met New Balance gelieerde ondernemingen: Het hoofdkantoor van onze onderneming is gevestigd in de VS en wij werken op een wereldwijde schaal. Om de diensten te kunnen leveren die je van ons vraagt, inclusief deelname aan de Stride I.D. Experience, kunnen onze gelieerde ondernemingen en deelnemende stores toegang nodig hebben tot je persoonsgegevens. Onze gelieerde ondernemingen gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor de doeleinden waarvoor deze oorspronkelijk zijn verzameld in overeenstemming met dit Privacybeleid. Sommige van onze gelieerde ondernemingen bevinden zich in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Wanneer we je gegevens overdragen naar landen buiten de EER, doen we dat op grond van specifieke contracten die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. Hierdoor krijgen persoonsgegevens dezelfde bescherming als binnen de EER, zoals verder beschreven in hoofdstuk 8 ‘Internationale overdracht van persoonsgegevens’

Externe serviceproviders: Voor het uitvoeren van onze werkzaamheden moeten we mogelijk je persoonsgegevens overdragen aan onze externe serviceproviders die deze gegevens gebruiken om werkzaamheden voor New Balance uit te voeren volgens onze instructies en namens ons op te treden als ‘gegevensverwerkers’ voor de doeleinden van de geldende wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Sommige van onze externe serviceproviders bevinden zich in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Wanneer we je gegevens overdragen naar landen buiten de EER, zorgen we voor adequate waarborgen voor de bescherming van je persoonsgegevens. Dit gebeurt onder andere door het gebruik van specifieke contracten die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie en/of door de garantie dat de serviceproviders uit de Verenigde Staten deel uitmaken van het EU-US Privacy Shield, zoals verder beschreven in hoofdstuk 8 ‘Internationale overdracht van persoonsgegevens’. 

Onze externe serviceproviders helpen ons bijvoorbeeld bij de verwerking van creditcards, verzending, gegevensbeheer, verspreiding van e-mailberichten, gegevensanalyse, promotiebeheer en andere gerelateerde services voor New Balance. We voorzien onze voorkeursleveranciers van de persoonsgegevens die ze nodig hebben om hun dienstverlening te kunnen uitvoeren en werken met hen samen om ervoor te zorgen dat je persoonsgegevens worden beschermd. 

Wanneer je ervoor kiest om deel te nemen aan de Stride I.D. Experience, dan delen we bepaalde gegevens met Volumental, zoals beschreven in hoofdstuk 3 ‘Welke persoonsgegevens verzamelt New Balance over mij en hoe?’. 

Externe bedrijven die gerichte aanbevelingen van producten en andere communicatie verstrekken: We gebruiken externe bedrijven om ons te helpen bij het verstrekken van gerichte aanbevelingen van producten en andere communicatie. Om deze bedrijven in staat te stellen jou gerichte aanbevelingen en andere communicatie te verstrekken, kunnen we deze bedrijven bepaalde persoonsgegevens van jou verstrekken, zoals je naam, adres en e-mailadres, evenals je transactiegeschiedenis. Deze externe bedrijven kunnen door het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën ook informatie verzamelen over jouw surfactiviteiten op de Website. Deze bedrijven kunnen die gegevens over jou gebruiken om jou producten en diensten aan te bevelen die voor jou mogelijk interessant zijn. Sommige van de bedrijven die aan New Balance gerichte marketingdiensten bieden, bevinden zich in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Wanneer we je gegevens overdragen naar landen buiten de EER, zorgen we voor adequate waarborgen voor de bescherming van je persoonsgegevens. Dit gebeurt onder andere door het gebruik van specifieke contracten die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie en/of door de garantie dat de serviceproviders uit de Verenigde Staten deel uitmaken van het EU-US Privacy Shield, zoals verder beschreven in hoofdstuk 8 ‘Internationale overdracht van persoonsgegevens’. Als je je wilt afmelden voor dit programma, kun je ons dat laten weten (zie hoofdstuk 15 ‘Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid?’). 

Andere externe bedrijven: Wij maken gebruik van verschillende externe bedrijven voor de juiste werking van onze Website en om de dienstverlening aan onze klanten te optimaliseren. Wij staan deze externe bedrijven toe om via onze Website persoonlijke informatie over je te verzamelen op voorwaarde dat dit gebeurt in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming. Houd er rekening mee dat deze partners hun eigen privacybeleid hebben waarover New Balance geen controle heeft. Hoewel New Balance deze externe partners zorgvuldig selecteert, is zij niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor hun privacybeleid of de manier waarop zij persoonsgegevens verwerken. Wij raden je dan ook aan deze zorgvuldig te bekijken. Onze externe partners zijn onder andere: 

• Akamai Technologies, Inc: Onze Website maakt gebruik van bepaalde leverings-, beveiligings- en analysediensten van Akamai Technologies, Inc. ("Akamai"). Deze diensten maken gebruik van cookies, tekstbestanden, webbakens, browserinterfaces en API's om logbestanden te genereren die Akamai in staat te stellen (i) de levering van de Website aan jou op een snelle, betrouwbare en veilige manier te verbeteren, (ii) de prestaties van de Website en de bijbehorende gebruikerservaring te analyseren, (iii) veiligheidsanalyses uit te voeren, (iv) ongeoorloofde toegang tot de Website te voorkomen en (v) New Balance te voorzien van rapporten met betrekking tot (i) - (iv). De gegenereerde logbestanden kunnen persoonlijke informatie bevatten in de vorm van IP-adressen en gegevens over website-activiteit en metingen in verband met jouw gebruik van de Website. Akamai kan de gegenereerde gegevens doorgeven aan externe bedrijven wanneer dit wettelijk verplicht is, of wanneer deze externe bedrijven deze gegevens namens Akamai verwerken voor bovengenoemde doeleinden. De gegenereerde gegevens kunnen door Akamai worden verzonden, opgeslagen en verwerkt op haar servers, die zich voornamelijk in de Verenigde Staten bevinden. Om ervoor te zorgen dat elke overdracht van persoonsgegevens uit de EU buiten de Europese Economische Ruimte voldoet aan de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, heeft Akamai wettelijk goedgekeurde mechanismen voor naleving geïmplementeerd, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, Europese en Zwitsers-Amerikaanse Privacy Shield-certificering en EU-standaardcontractbepalingen. Akamai gebruikt de gegenereerde gegevens niet om de werkelijke identiteit van een individu vast te stellen. Door onze Website te gebruiken, stem je in met de verwerking van jouw gegevens door Akamai op de wijze en voor de doeleinden zoals hierboven uiteengezet. Meer informatie over de gegevensverwerkingsactiviteiten, het beleid en de procedures van Akamai is te vinden op https://www.akamai.com/compliance/privacy

• Google: Wij gebruiken een aantal diensten van Google, waaronder Google Maps als onderdeel van onze functie "Een store zoeken". Jouw gebruik van Google Maps is onderworpen aan de op dat moment geldende Aanvullende Servicevoorwaarden van Google Maps/Google Earth op https://maps.google.com/help/terms_maps.html en het Privacybeleid van Google op https://www.google.com/policies/privacy. 

Andere externe bedrijven als gevolg van wettelijke of contractuele verplichtingen: We kunnen je persoonsgegevens openbaar maken als we verplicht zijn je persoonsgegevens openbaar te maken of te delen om te voldoen aan een wettelijke verplichting, of om de rechten, eigendommen of veiligheid van ons bedrijf, onze klanten of anderen te beschermen. Dit omvat, in specifieke gevallen, het delen van informatie met rechtshandhavende, regelgevende of geautoriseerde externe instanties. Dit gebeurt pas na een geverifieerd verzoek met betrekking tot een strafrechtelijk onderzoek of een feitelijke of vermoedelijke overtreding van de wet of misbruik van onze Service die ons en/of een klant of derden kan blootstellen aan wettelijke vervolging of aansprakelijkheid.

7. Hoe worden mijn persoonsgegevens beveiligd?

We hebben verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat de persoonsgegevens die we over je verzamelen per ongeluk verloren gaan, of op een ongeoorloofde manier worden gebruikt, geopend, gewijzigd of openbaar gemaakt. 

Om ervoor te zorgen dat de informatie die je online verstrekt veilig is tijdens de verzending, gebruiken we bijvoorbeeld encryptietechnologie en Secure Socket Layers (SSL). Deze controles zijn gecertificeerd door DigiCert®. Je kunt ons beveiligingscertificaat via je browser bekijken door op één van de beveiligde pagina's van onze Website te klikken op het gesloten slotje of het sleuteltje in de zoekbalk. Hiermee worden de beveiligingsgegevens van de Service weergegeven. 

Zoals hierboven vermeld, kun je je creditcard-/betaalkaartgegevens desgewenst opslaan in je ‘Mijn account’. Om je veiligheid in deze omstandigheden te beschermen coderen we alle opgeslagen creditcard-/betaalkaartgegevens en slaan we het CVV-/CVC-nummer van je kaart niet op (dit nummer moet je uit voorzorg verstrekken telkens wanneer je een bestelling bij ons plaatst). Als je ervoor kiest je creditcard-/betaalkaartgegevens niet op te slaan in een account bij ons, slaan we je volledige gecodeerde creditcard-/betaalkaartgegevens slechts tijdelijk op zolang dat nodig is om je creditcard te valideren (bijvoorbeeld om automatisch contact op te nemen met een creditcardbedrijf voor verificatie). Zodra we dat hebben gedaan, worden je creditcard-/betaalkaartgegevens veilig uit onze systemen verwijderd. 

Bovendien beperken we de toegang tot je persoonsgegevens tot de medewerkers, vertegenwoordigers, contractanten en andere externe bedrijven die daar om zakelijke redenen, zoals uiteengezet in dit Privacybeleid, kennis van moeten nemen. Zij zijn verplicht om je persoonsgegevens alleen te verwerken in overeenstemming met onze instructies en dienen zich te houden aan een geheimhoudingsplicht. 

8. Internationale overdracht van persoonsgegevens

De persoonsgegevens die we over je verzamelen, worden opgeslagen op beveiligde servers binnen de Europese Economische Ruimte (‘EER’) en de Verenigde Staten. Daarnaast kunnen we - voor de doeleinden die in dit Privacybeleid worden uiteengezet - persoonsgegevens die we over je hebben overdragen naar landen buiten de EER aan de externe bedrijven vermeld in hoofdstuk 6 ‘Met wie deelt New Balance mijn persoonsgegevens?’. 

De betreffende landen hebben wellicht niet dezelfde wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming als de EER. Wij zijn krachtens de wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming verplicht ervoor te zorgen dat wanneer wij of de in dit Privacybeleid genoemde derden jouw persoonsgegevens overdragen naar landen buiten de EER, deze veilig worden behandeld en worden beschermd tegen ongeoorloofde toegang, verlies of vernietiging, onwettige verwerking en elke verwerking die niet in overeenstemming is met de in dit Privacybeleid uiteengezette doeleinden. We doen dit door ervoor te zorgen dat ten minste één van de volgende waarborgen wordt toegepast: 

In overeenstemming met AVG-artikel 46, lid 2, maken we gebruik van specifieke contracten die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie, die persoonsgegevens dezelfde bescherming bieden als zij binnen de EER hebben. Zie voor meer informatie Europese Commissie: Modelcontracten voor de overdracht van persoonsgegevens aan derde landen. 

In overeenstemming met AVG-artikel 45, wanneer we in de VS gevestigde leveranciers gebruiken, kunnen we gegevens aan hen overdragen als ze deel uitmaken van het Privacy Shield, wat vereist dat zij vergelijkbare bescherming bieden voor persoonsgegevens die worden gedeeld tussen de Europese Unie en de VS. Zie voor meer informatie Europese Commissie: EU-US Privacy Shield. 

De informatie in hoofdstuk 6 ‘Met wie deelt New Balance mijn persoonsgegevens?’ geeft aan welke van deze waarborgen worden gebruikt om jouw persoonsgegevens over te dragen aan een extern bedrijf dat buiten de EER is gevestigd. 

Als je meer informatie wenst over de waarborgen die worden gebruikt om je persoonsgegevens te beschermen wanneer deze buiten de EER worden verwerkt, geven we die graag (zie hoofdstuk 15 ‘Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid?’). 

9. Wat is het beleid van New Balance met betrekking tot de privacy van kinderen?

We verzamelen niet bewust persoonsgegevens van personen jonger dan 13 jaar (een 'Kind'), ook niet van kinderen die deelnemen aan de Stride I.D. Experience. Als je merkt dat jouw kind of kind waarvoor je de ouderlijke verantwoordelijkheid hebt, ons persoonsgegevens heeft verstrekt zonder jouw toestemming, neem dan contact op met de klantenservice via 0800 0232242 of stuur een e-mail naar customercare@newbalance.co.uk

Als we ons ervan bewust worden dat een kind persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt, zullen we deze gegevens onmiddellijk verwijderen en zullen we deze niet aan derden bekendmaken. 

10. Welke invloed hebben links die New Balance biedt naar andere sites of apps op mij? 

Soms bieden we een link aan op onze Website naar andere websites en apps die door derden worden beheerd. Deze links worden alleen aangeboden voor jouw gemak en zijn bedoeld om waarde toe te voegen aan je bezoek. We hebben echter geen controle over deze websites en apps, die onafhankelijk zijn van New Balance en een afzonderlijk privacybeleid en eigen algemene voorwaarden hebben. Bij het verlaten van onze Website moet je je ervan bewust zijn dat ons Privacybeleid niet langer van toepassing is en dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de gegevens die derden via deze websites en apps van jou kunnen verzamelen. We raden je ten zeerste aan om het privacybeleid en de algemene voorwaarden van de websites en apps van derden door te nemen voordat je ze gebruikt. 

11. HoelangbewaartNewBalancemijnpersoonsgegevens? 

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt in overeenstemming met dit Privacybeleid. Wat dit in de praktijk betekent, verschilt per categorie persoonsgegevens. Bij het bepalen van de relevante bewaarperioden houden we rekening met factoren zoals: 

  • de wettelijke verplichting(en) om gegevens krachtens de geldende wet- en regelgeving voor een bepaalde periode te bewaren; 
  • de verjaringswet krachtens de geldende wet- en regelgeving; 
  • de garantieperiode voor producten die je bij ons hebt gekocht; 
  • mogelijke of feitelijke geschillen; en 
  • richtlijnen verstrekt door de relevante autoriteiten voor de bescherming van persoonsgegevens. 

In alle andere gevallen verwijderen we je persoonsgegevens veilig uit onze systemen wanneer deze niet langer nodig zijn. 

12. Wat zijn mijn privacyrechten?

Je hebt de volgende rechten met betrekking tot je persoonsgegevens: 

Rechten Wat betekent dit?
1. Recht op informatieJe hebt het recht om duidelijke, transparante en gemakkelijk te begrijpen informatie te krijgen over hoe we je persoonsgegevens en je rechten gebruiken. Daarom verstrekken we je de informatie in dit Privacybeleid.
2. Recht op inzageJe hebt het recht om toegang te krijgen tot de persoonsgegevens die we over jou in ons bezit hebben en tot bepaalde andere informatie (vergelijkbaar met die vermeld in dit Privacybeleid).
3. Recht op rectificatieJe hebt het recht ons te verzoeken om persoonsgegevens die we van jou in ons bezit hebben, te corrigeren als deze onjuist of onvolledig zijn. Als je bij ons een ‘Mijn account’ hebt, kun je ook je contactgegevens, facturerings- en verzendadressen op elk gewenst moment bekijken en bijwerken door je op onze Website aan te melden bij je ‘Mijn account’. Ga naar hoofdstuk 14. HOE KAN IK DE GEGEVENS IN ‘MIJN ACCOUNT’ OPENEN, BIJWERKEN OF VERWIJDEREN? voor meer informatie.
4. Recht op gegevenswissing
Dit staat ook bekend als ‘het recht om te worden vergeten’ en stelt je in eenvoudige bewoordingen in staat om ons te verzoeken de persoonsgegevens die we over je hebben te wissen of verwijderen. Dit betreft geen algemeen recht om gegevens te laten wissen; er zijn uitzonderingen. Wij hebben bijvoorbeeld het recht om je persoonsgegevens te blijven gebruiken wanneer dit noodzakelijk is om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of voor het instellen, uitoefenen van of verdedigen tegen juridische claims. Als je bij ons een ‘Mijn account’ hebt, kun je ook op elk gewenst moment je account verwijderen door je op onze Website aan te melden bij je ‘Mijn account’. Ga naar hoofdstuk 14. HOE KAN IK DE GEGEVENS IN ‘MIJN ACCOUNT’ OPENEN, BIJWERKEN OF VERWIJDEREN? voor meer informatie.
5. Recht op beperking van de verwerking
Je hebt het recht om verder gebruik van je persoonsgegevens te beperken wanneer je van mening bent dat de gegevens die we over je hebben onjuist zijn, ons gebruik van dergelijke gegevens onwettig is of als we de gegevens niet langer hoeven te gebruiken voor de doeleinden waarvoor we ze in ons bezit hebben. Wanneer de verwerking wordt beperkt, kunnen we je persoonsgegevens nog steeds opslaan, maar mogen we ze niet meer gebruiken.
6. Recht op het meenemen gegevensJe hebt het recht om de persoonsgegevens die we over je hebben te verkrijgen en te hergebruiken in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machinaal leesbaar formaat, en (waar technisch haalbaar) om dergelijke informatie te laten verzenden naar een andere 'gegevensbeheerder’, waarbij: (a) dit persoonsgegevens betreft die je aan ons hebt verstrekt; (b) we dergelijke gegevens verwerken op basis van jouw toestemming of om een overeenkomst met je te kunnen uitvoeren; en (c) de verwerking op geautomatiseerde wijze wordt uitgevoerd.
7. Recht op bezwaar tegen verwerking
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van je persoonsgegevens voor onze legitieme zakelijke doeleinden of voor direct-marketingdoeleinden (inclusief in elk geval gerelateerde profilering).
8. Recht op het intrekken van je toestemming voor verwerking
Als je ons toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens voor een bepaald doel te verwerken (zoals voor tot marketingcommunicatie of de Stride I.D. Experience), heb je het recht je toestemming te allen tijde in te trekken (als je dit doet, betekent dit echter niet dat de verwerking van je persoonsgegevens tot dat moment onwettig is).
9. Recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens
Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je ontevreden bent over de manier waarop we met je persoonsgegevens omgaan of van mening bent dat onze verwerking van je persoonsgegevens niet in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving inzake gegevensbescherming. 

Voor meer informatie over je rechten of het uitoefenen van je rechten, kun je contact met ons opnemen via de contactgegevens die worden vermeld in hoofdstuk 15 ‘Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid?’

Als je ons verzoekt je persoonsgegevens niet meer voor een bepaald doel te gebruiken of je persoonsgegevens te wissen, en wij dit soort gebruik of persoonsgegevens nodig hebben om jouw gebruik van de Service mogelijk te maken, kun je de Service mogelijk niet meer gebruiken zoals je dat eerder hebt gedaan. Dit betreft niet je recht om af te zien van het ontvangen van onze marketingcommunicatie. Dit kun je op elk moment en zonder enige beperkingen doen.

13. Hoe kan ik me aan- of afmelden voor marketinge-mails van New Balance?

Als je om welke reden dan ook geen e-mails meer wilt ontvangen van New Balance waarmee je op de hoogte wordt gesteld van komende evenementen, promoties, aanbiedingen, nieuwe producten of andere marketingcontent, klik dan op de link voor het afmelden onderaan elke e-mail of op de pagina ‘Mijn account’ op de Website. Daarmee ga je naar een pagina waar je je kunt afmelden voor het ontvangen van onze marketinge-mails. 

14. Hoe kan ik de gegevens in ‘Mijn account’ openen, bijwerken of verwijderen?

Accounts kunnen worden aangemaakt tijdens het bestelproces. Je kunt je aanmelden bij je account en dit beheren door te klikken op de link ‘Mijn account’ boven aan elke pagina op onze Website. 

Nadat je je hebt aangemeld, kun je je identiteit en contactgegevens wijzigen, je facturerings- en verzendadressen en betaalkaartgegevens bijwerken (als je ervoor hebt gekozen deze gegevens op te slaan in je account), eerdere bestellingen bekijken of je account volledig verwijderen. New Balance kan echter bepaalde persoonsgegevens bewaren indien dit nodig is voor de vaststelling, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen. 

Uit veiligheidsoverwegingen worden de gegevens van je creditcard/betaalkaart niet bij je account opgeslagen, tenzij je specifiek vraagt om deze op te slaan door het vakje ‘Deze kaart opslaan’ aan te vinken. We slaan nooit het CVV/CVC-nummer van je kaart op. 

Vergeet niet dat jij verantwoordelijk bent voor de bescherming van de gebruikersnaam en het wachtwoord voor je account en dat je, zoals uiteengezet in de Algemene Voorwaarden, verantwoordelijk bent voor alle activiteiten die plaatsvinden door het gebruik van je gebruikersnaam en wachtwoord. 

15. Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Privacybeleid?

Als je vragen of klachten hebt over dit Privacybeleid of als je een van je hierboven beschreven privacyrechten wilt uitoefenen, kun je contact opnemen met New Balance via:

Als je niet tevreden bent met onze reactie op een vraag of klacht of van mening bent dat ons gebruik van je persoonsgegevens niet in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving inzake gegevensbescherming, kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens door: 

  • te schrijven naar: Autoriteit Persoonsgegevens, Postbus 93374, 2509 AJ DEN HAAG; 
  • te bellen naar: 0800 0232242; of 
  • het indienen van een bericht via de website van de autoriteit op:https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

een bericht te sturen via de website van de AP op: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl 

Je hoeft geen vergoeding te betalen om toegang te krijgen tot je persoonsgegevens (of om een van je andere rechten uit te oefenen). We kunnen echter wel een redelijke vergoeding in rekening brengen als je verzoek duidelijk ongegrond, herhaald of buitensporig is, of we kunnen weigeren om in deze omstandigheden aan je verzoek te voldoen. 

Wij streven ernaar om binnen één maand te reageren op je verzoek. Als je verzoek bijzonder complex is of als je een aantal verzoeken hebt ingediend kan het echter langer duren dan een maand. In dat geval zullen we je daarvan informeren en je op de hoogte houden.

16. Wijzigingen in dit Privacybeleid en jullie plicht om mij op de hoogte te stellen van wijzigingen

Dit Privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018. 

We raden je aan dit Privacybeleid regelmatig te raadplegen, omdat we het van tijd tot tijd bijwerken. Alle wijzigingen in dit Privacybeleid worden op de Website geplaatst en, waar van toepassing, zullen we je hierover via e-mail berichten. 

Het is belangrijk dat de persoonsgegevens die we over je bewaren correct en actueel zijn. Laat het ons weten als je persoonsgegevens tijdens je gebruik van de Service veranderen. 

II. Cookiebeleid

Dit cookiebeleid (‘Cookiebeleid’) is van toepassing op informatie die wordt verzameld door het gebruik van cookies en andere soortgelijke technologieën (in dit Cookiebeleid gezamenlijk ‘cookies’ genoemd) door New Balance Athletic Shoes (U.K.) Limited (een bedrijf geregistreerd in Engeland en Wales met bedrijfsnummer 01616165 en geregistreerd adres Appleton House, 430 Birchwood Boulevard, Birchwood, Warrington, Cheshire, WA3 7WD, VK) en haar gelieerde ondernemingen, (in dit Cookiebeleid aangeduid als ‘New Balance’, ‘wij’,’ ons’ of ‘onze’) wanneer je toegang hebt tot en gebruik maakt van: 

www.newbalance.co.uk en elke andere website die door of namens New Balance in de hele Europese Unie wordt beheerd (samen de ’Website’) 

In dit Cookiebeleid wordt uitgelegd wat cookies zijn, welke cookies we gebruiken en waarom, en wat je kunt doen om jouw cookievoorkeuren te beheren. Wanneer de informatie die we via cookies verzamelen als persoonlijke informatie wordt aangemerkt, is ons Privacybeleid van toepassing op het verzamelen en gebruiken van die informatie. Lees dit Cookiebeleid en ons Privacybeleid zorgvuldig door. Dit Cookiebeleid kan van tijd tot tijd worden bijgewerkt. Wij zullen de bijgewerkte voorwaarden op de Website plaatsen. 

Dit Cookiebeleid wordt in een gelaagd formaat aangeboden, zodat je kunt doorklikken naar de specifieke hoofdstukken die hieronder worden beschreven: 

  1. Wat zijn cookies? 
  2. Waarom gebruikt New Balance cookies? 
  3. Hoe gebruikt New Balance cookies? 
  4. Cookieslijst 
  5. Hoe kan ik mijn cookievoorkeuren beheren? 
  6. Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Cookiebeleid

1. Wat zijn cookies? 

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door je webbrowser naar je computer of mobiele apparaat worden overgebracht en opgeslagen wanneer je een website bezoekt of gebruikt. Cookies bevatten informatie die uniek is voor je webbrowser, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt om jou te onderscheiden van andere gebruikers van de Website. Hierdoor kan de Website tijdens je bezoek jouw keuzes en voorkeuren onthouden. 

Cookies kunnen worden onderscheiden als 'first-party' of 'third-party' cookies, afhankelijk van het domein dat ze plaatst. First-party cookies zijn cookies die worden ingesteld door een website die door de gebruiker wordt bezocht (dus in dit geval cookies die door New Balance op haar Website zijn geplaatst). Third-party cookies worden ingesteld door een ander domein dan dat van de website die door de gebruiker wordt bezocht. Dus als een gebruiker een website bezoekt en een externe organisatie heeft op die website een cookie geplaatst, dan is dit een third-party cookie. Op de Website van New Balance staan zowel first- als third-party cookies. 

Cookies kunnen ook worden onderscheiden als 'permanente' of 'sessie' cookies, afhankelijk van de duur ervan. Permanente cookies blijven op het apparaat van een gebruiker staan gedurende de periode die in deze cookies is opgegeven, en worden geactiveerd elke keer wanneer deze gebruiker de Website bezoekt die de cookies heeft gemaakt, totdat de cookies verlopen of door de gebruiker worden uitgeschakeld. Sessiecookies maken het mogelijk dat de acties van een gebruiker tijdens een enkele browsersessie worden gekoppeld. Een sessie begint wanneer een gebruiker een browservenster opent en eindigt wanneer dit browservenster wordt gesloten, waarna alle sessiecookies worden verwijderd. 

Pixeltags en webbakens zijn kleine grafische afbeeldingen die ons of onze voorkeursleveranciers in staat stellen analytische informatie over je bezoek aan onze Website te volgen (zoals bekeken pagina's of aangeklikte links) en te controleren wanneer HTML-e-mails worden geopend.

2. WHY DOES NEW BALANCE USE COOKIES?

We use cookies to collect information about your browsing activity and how you use our services as well as about the device you have used to access our Website (including in some instances the IP address, browser type and mobile device identifiers) so that we can:

  • provide essential features and functionality on our Website, such as enabling you to select products, place them in your shopping basket and make a purchase;
  • make our Website as easy and intuitive as possible for you to use;
  • monitor and analyse Website usage and performance so that we can measure the effectiveness of our Website, improve how it operates (including security) and the product selection and services available through it;
  • recognise you when you return to our Website in order to improve functionality for your benefit, particularly if you have chosen to use the “My Account” service;
  • for New Balance to market to you, particularly web banner advertisements and targeted updates;
  • alert you to new areas that may be of interest to you; and
  • remember certain information about your browsing activity on our Website, such as the web pages or products you have viewed and what your preferences are. This information can then be used to personalise and improve the way you interact with our Website (for example, in terms of displaying content that we think might be relevant to you based on your previous activity) and to inform you of special offers and promotions that are tailored to your interests (where you have consented to receiving marketing communications from us).

We also permit a number of third party cookies on our website to assist and enable our marketing programmes and to meet our contractual obligations to record business transactions that were driven by leads (advertisements/ links) from third party websites.

3. Hoe gebruikt New Balance cookie?

Verschillende cookies hebben verschillende functies. Onze Website gebruikt de volgende cookies. Voor meer informatie over de cookies van eerste partijen en externe bedrijven die op onze Website worden gebruikt, zie hoofdstuk 4 ‘Cookieslijst’ hieronder. 

Strikt noodzakelijke cookies 

Deze cookies zijn essentieel voor de werking van onze Website. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij beveiligde gedeelten van onze Website (zoals ‘Mijn account’, als je daarvoor kiest) of producten toevoegen aan je winkelmandje, zodat je deze kunt bekijken en betalen wanneer je klaar bent met surfen. Sommige cookies die we gebruiken helpen je browsersessie te beveiligen en controleren of de sessie geldig is. Je kunt je niet afmelden voor deze cookies, omdat de Website niet goed kan functioneren zonder deze cookies. 

Analytische/prestatiegerichte cookies 

We maken gebruik van enkele first-party cookies die ons in staat stellen om te meten en analyseren hoe je onze Website gebruikt, zodat we de effectiviteit van onze Website kunnen meten en de manier waarop onze Website werkt kunnen verbeteren. We maken ook gebruik van externe analyseproviders om ons te helpen bij dit proces. Onze belangrijkste provider van analytische gegevens is Google, Inc. via hun Google Analytics-platform. Voor meer informatie over Google Analytics kun je op de volgende link klikken: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en-GB. 

Je kunt je afmelden voor Google Analytics. Om te zien hoe je dit kunt doen, ga je naar: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. 

Wij maken ook gebruik van Hotjar Ltd als provider van analytische gegevens. Om meer te weten te komen over Hotjar en hoe je je kunt afmelden voor hun tracking kun je terecht op: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out 

Functionele cookies 

Deze cookies stellen onze Website in staat om de keuzes te onthouden die je maakt bij je bezoek en om jou te herkennen wanneer je terugkeert. Zo kunnen wij jou functionaliteit bieden die in jouw voordeel is. Functionele cookies stellen onze Website bijvoorbeeld in staat om de voor jou specifieke instellingen te onthouden, zoals je inloggegevens voor 'Mijn account' als je ervoor kiest bij ons een account aan te maken, zodat je je niet telkens opnieuw vanaf hetzelfde apparaat hoeft aan te melden wanneer je een bezoek brengt (op voorwaarde dat de betreffende cookie in de tussentijd niet is uitgeschakeld). 

Targeting-/reclame-cookies 

Deze cookies houden je gebruik van onze Website bij, inclusief de webpagina's of producten die je hebt bekeken of in je winkelmandje hebt geplaatst. Deze informatie stelt ons in staat een profiel van je voorkeuren op te stellen, op basis waarvan wij op onze Website en andere websites en apps content kunnen weergeven die meer is afgestemd op jouw interesses. Dit kan betekenen dat je op onze Website of andere websites en apps die je bezoekt, gerichte advertenties te zien krijgt, geen gerichte advertenties te zien krijgt of dat het aantal keren dat je een bepaalde advertentie ziet wordt beperkt. We maken gebruik van een platform genaamd Lotame om ons te helpen bij het leveren van voor jou relevante content en advertenties. Klik op deze link om meer te weten te komen over Lotame en hoe je je kunt afmelden voor het verzamelen en gebruiken van jouw gegevens: https://www.lotame.com/about-lotame/privacy/lotames-products-services-privacy-policy/ 

Als je bovendien hebt ingestemd met het ontvangen van onze marketingcommunicatie via e-mail, direct mail, sms-bericht of telefoon, gebruiken we de informatie die door deze cookies wordt verzameld om jou speciale aanbiedingen en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw voorkeuren, gebaseerd op je eerdere activiteiten op onze Website. Deze cookies stellen ons ook in staat de effectiviteit van marketingcampagnes te meten en analyseren. 

Houd er rekening mee dat externe partijen (zoals advertentienetwerken en aanbieders van externe diensten zoals de analyse van webverkeer) ook cookies kunnen gebruiken, waarover we geen controle hebben. Dit zijn waarschijnlijk analytische/prestatiegerichte cookies of targeting-cookies. 

Zie hoofdstuk 4 ‘Cookieslijst’ hieronder voor een volledige lijst van de cookies van externe bedrijven die op onze Website worden gebruikt. 

Tracking-cookies 

We werken samen met een aantal providers van trackingservices. De cookies die door deze serviceproviders worden gebruikt, stellen hen in staat zakelijke transacties te registreren die worden gegenereerd door leads en advertenties van derden en stellen ons in staat commissie te betalen aan degenen die deze leads hebben gegenereerd. Het doel van de tracking-cookies is om één succesvolle advertentie aan een bepaalde transactie toe te wijzen en de bijbehorende facturering uit te voeren. Bij deze tracking wordt geen naar personen herleidbare informatie verzameld, verwerkt of gebruikt. Ga voor meer informatie over deze cookies naar de websites van onze providers: 

• https://www.conversantmedia.eu/legal/cookie-list 

• https://www.awin.com/gb/legal/privacy-policy 

4. Cookieslijst

De onderstaande tabel geeft meer informatie over first- en third-party cookies die wij toestaan op onze Website. 

Cookiedomein Naam van de cookie First- of third-party cookie 
New BalanceakchcFirst
New BalancebannerlmprFirst
New BalanceclickstreamFirst
New BalancehideEmailLightboxFirst
New BalancelocaleFirst
New BalancenbcartFirst
New BalancenbregFirst
New BalancereqTokenFirst
New BalanceSiteSelectionFirst
Google Analytics_ga
_gid
Third
Monetatemt.vThird
Hot Jar from Clearhead_hjlncludedInSampleThird
Certona1. RES_SESSIONID
2. RES_TRACKINGID
3. ResonanceSegment
Third
Tealiumutag_mainThird
DynatracedtCookieThird
Commission Junction1. CJSession
2. cjae
Third
Narvarconnect_sidThird
Cartographer_gaThird
Lotame1. _cc_aud
2. _cc_cc
3. _cc_dc
4. _cc_id
Third
Bing Ads1. MUIDB
2. _uetsid
Third
Cquotient1. _cq_bc
2. cqcid
Third
Crimton (ctnsnet.com)cidThird
FacebookfrThird
Salesforce.com1. dwac_xxxxxxx
2. dwanonymous_xxxxxxx
3. dw_dnt
4. dwsecuretoken_xxxxxxx
5. dwsid
6. sid
Third
Channel Advisor1. ASPSESSIONIDQACQCRDA
2. ASPSESSIONIDASBSBRQD
3. _caid
4. _cavisit
5. SM
Third
Cloudflare_cfduidThird
Twitter1. guest_id
2. personalization_id
Third

5. Hoe kan ik mijn cookievoorkeuren beheren? 

De analytische/prestatiegerichte, functionele en targeting-/reclame-cookies op onze Website zijn niet strikt noodzakelijk om onze Website te laten functioneren, maar om de algehele prestaties van onze Website te verbeteren en jou een betere gebruikerservaring te bieden. Je kunt deze cookies verwijderen of blokkeren door de instelling van je webbrowser zo te wijzigen dat sommige of alle cookies worden verwijderd of geblokkeerd. De meeste browsers zijn in eerste instantie ingesteld om cookies te accepteren. Elke browser is een beetje anders, dus raadpleeg het Help-menu van je browser voor de juiste manier om je cookie-instellingen te wijzigen. 

Voor meer informatie over het verwijderen of blokkeren van de cookies van externe bedrijven die op onze Website worden gebruikt, verwijzen wij naar het cookiebeleid van de desbetreffende externe bedrijven waarnaar in dit Cookiebeleid wordt verwezen. In verband met targeting-/reclame-cookies van externe bedrijven kun je ook naar de opt-out pagina van het Network Advertising Initiative gaan op http://optout.networkadvertising.org/?c=1. Hier vind je een onlinehulpmiddel waarmee je de cookies van externe bedrijven die door de leden van het Network Advertising Initiative worden geplaatst, kunt verwijderen van het apparaat dat je gebruikt. 

Let op: als je cookies verwijdert of blokkeert, kunnen we er echter niet voor zorgen dat alle pagina's op onze Website worden weergegeven en/of dat alle functies van onze Website volledig beschikbaar zijn.

Let ook op dat als je verschillende computers of mobiele apparaten gebruikt om toegang te krijgen tot onze Website en deze te gebruiken, je ervoor moet zorgen dat elke webbrowser op elk apparaat is ingesteld op jouw cookievoorkeuren.

6. Hoe kan ik contact opnemen met New Balance als ik vragen of klachten heb over dit Cookiebeleid?

Als u vragen of opmerkingen heeft over dit Cookiebeleid, kunt u contact opnemen met New Balance via:

• bellen naar onze gratis klantenservicelijn op 800 596342; of 0800 0232242

• e-mailen naar privacy@newbalance.com.